Miért autószerviz a jó választás olajcsere elvégzésére

Miért autószerviz a jó választás olajcsere elvégzésére

A motorban található mozgó alkatrészek magas hőmérsékleten történő kenéséről gondoskodik a motorolaj. A megfelelő kenés nélkül károsodhatnak az alkatrészek, amik jelentős javítási költséget vonhatnak maguk után. Az olajnak tehát megfelelő minőségben és mennyiségben kell rendelkezésre állnia az optimális működéshez. A mennyiséget rendszeresen ellenőrizhetjük és szükség esetén az eredetileg is használt olajból utántölthetjük. Soha ne indítsuk be a motort és ne használjuk gépjárművünket megfelelő mennyiségű motorolaj nélkül.

Az autó olajcseréjét évente, vagy nagyjából 15 ezer kilométerenként kell elvégezni. Az olajcsere azért szükséges mert a használat során – különösen a rövid utazásokból álló városi autózások esetén – romolhatnak a motorolaj tulajdonságai. Olaj nem csak a motorban van, hanem a váltó alkatrészeinek kenéséről is gondoskodik. Kézi sebességváltók esetén ennek az olajnak a cseréje nagyjából 100 ezer kilométerenként esedékes. Automata- vagy félautomata váltók esetén ezt a műveletet jóval gyakrabban kell elvégezni, mert azok kialakítása olyan, hogy nem tud belőlük kifolyni maradéktalanul minden kenőanyag. Jobban felszerelt szervizekben már elérhető az automata váltó olajcsere gépi technológiával történő megoldása, amely lehetővé teszi a teljes olajmennyiség lecserélését az automata váltóban.

Mindig a megfelelő fajtájú és minőségű olajakat használjunk, egy megbízható autószerviz szakemberei bármikor segítenek, ha magunk nem vagyunk biztosak a választásban. Egyébként is érdemes a cserét szerelőkre bízni még akkor is, ha maga a művelet nem bonyolult. Az olajcsere piszkos munka és egy műhelyben biztonságosabban elvégezhető. Minden esetben kérjük a szűrő cseréjét is. Az autószerviz gondoskodik a régi, használt, veszélyes hulladéknak számító olaj megfelelő gyűjtéséről is.

Az olajcsere gyors művelet, de ha várakozás nélkül akarunk túlesni rajta akkor érdemes előre bejelentkezni. Állandó szabad kapacitással rendelkező jó minőségű autószerviz Budapest és környékén kevés van, így az olajcserét érdemes a rendszeres átvizsgálásokhoz igazítani és előre ütemezni. Az olajcserét egy autószerviz körülbelül 15 perc alatt végzi el teljesen, tehát ha más kérésünk nincs, akár a helyszínen megvárható.

Miért jön létre a térdfájdalom és mit tehetünk a megelőzésért? Előző cikk Miért jön létre a térdfájdalom és mit tehetünk a megelőzésért?
Hogyan kerülj a Google találatok elejére - így működik a SEO Következő cikk SEOzseni: Hogyan kerülj a Google találatok elejére – így működik a SEO