Hogyan kerülj a Google találatok elejére - így működik a SEO

SEOzseni: Hogyan kerülj a Google találatok elejére – így működik a SEO

Minden vállalkozás célja, hogy online keresés indítása esetén könnyen megtalálják weboldalát a potenciális ügyfelek. Ehhez a legcélravezetőbb a legnépszerűbb keresőoldal találati lapján minél előkelőbb helyre kerülni. Két út vezet a Google listák tetejére: az egyik egyszerűbb, a másik tartósabb. Mielőtt erre rátérnénk, a SEO alapok ismerete is szükséges.

A keresőmotor optimalizálás angol kifejezésének kezdőbetűiből álló mozaik szó a SEO, célja, hogy a keresők előkelő helyen jelenítsék meg a weboldalakat találati listáikban. Minden keresőmotor célja, hogy a látogató a számára leginkább megfelelő oldalakat találja meg. A keresőkbe a felhasználók kulcsszavakat írnak, amik alapján megvizsgálja a keresőmotor, hogy mennyi releváns weblapunk az adott felhasználó számára. A legnagyobb keresőmotorok a weboldal tartalmát, elsősorban az ott szereplő szöveges tartalmat, illetve weboldalunk kapcsolati hálóját használják a rangsor kialakításához. Amíg a tartalom a tényleges kapcsolódást adja a konkrét kereséshez, a kapcsolati háló, azaz az oldalunkra mutató hivatkozások, linkek száma és minősége oldalunk megbízhatóságát, fontosságát mutatja meg a keresőmotor számára. Hogyan kerülhetünk akkor a találati oldalak tetejére?

Kezdjük az egyszerűbbel, ami rövid ideig hatékony, de biztos megoldás, így marketing kampányok, időszakos akciók esetén remek választás. Ez a Google Ads, a Google saját szolgáltatása, ami díjazás ellenében megadott kulcsszavak használatakor weboldalunkat előkelőbb helyre rangsorolja. Beállíthatunk idő és költségkeretet, valamint statisztikákkal ellenőrizhetjük döntésünk hatékonyságát.

Megfelelő tartalmak létrehozásával, linkek építésével is elérhető a látogatók számának növelése. A SEO szolgáltatás pontosan ezt takarja: tudatos átalakításokkal minél értékesebbé tenni weblapunkat a Google számára. Ez a módszer lassabban érezteti hatását, de külön anyagi támogatás nélkül is azt eredményezi, hogy a Google relevánsnak, a kereső számára értékesnek nyilvánítja oldalunkat és megjeleníti azt találati oldalán.

Miért autószerviz a jó választás olajcsere elvégzésére Előző cikk Miért autószerviz a jó választás olajcsere elvégzésére
Menyasszonyi ruha szalon óriási választékkal Következő cikk Menyasszonyi ruha szalon óriási választékkal