Mit csináljunk, ha lerobbantunk és autómentés szükséges?

Mit csináljunk, ha lerobbantunk és autómentés szükséges?

Ha autópályán vezetünk, és az autónk elromlik, az ijesztő és stresszes helyzet lehet. Fontos, hogy nyugodtak maradjunk, és tegyük meg a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy biztosítsa biztonságunkat, és a lehető leggyorsabban visszaállítsuk autónkat az utakra. Íme néhány autómegtakarítási tipp, ha az autópályán autómentés szolgáltatást kellene igénybe vennünk:

1. Kapcsoljuk be a vészvillogót

Amint észrevesszük, hogy vészhelyzet alakult ki, az autónk elromlott, kapcsoljuk be a vészvillogót, hogy figyelmeztessük a többi vezetőt, hogy járművünk nem mozog. Ez segít megelőzni az esetleges ütközéseket más autókkal az autópályán. És biztonságban tartja az autónkat, amíg az autómentés meg nem érkezik.

2. Forduljunk le az út szélére

Ha lehetséges, próbáljunk meg az út szélére húzódni, és a lehető legtávolabb megállni a forgalomtól. Az autó szállítás idejéig fontos, hogy se a magunk, sem pedig mások biztonságát ne veszélyeztessük. Így biztonságos helyet biztosítva a helyzet felméréséhez.

3. Segítséghívás

A hiba súlyosságától függően előfordulhat, szükség lesz autómentés szolgáltatásra. Ha olyan területen tartózkodik, ahol van mobiltelefon jelzés, hívjon közúti segélyszolgálatot vagy vontatót. Ha olyan területen tartózkodik, ahol nincs mobiltelefon-szolgáltatás, előfordulhat, hogy meg kell kérnünk valakit, hogy hívjon nekünk segítséget. Természetesen az autó nemcsak az autópályán robbanhat le, könnyen előfordul, hogy egy mélygarázs tart minket fogságban. Akkor is érdemes autómentést hívni és a legközelebbi szerelőhöz vinni az autónkat.

4. Maradjunk az autóban

Ha nem tudja az út szélére vinni autóját, ne próbáljunk kiszállni a járműből, és végigmenni az autópályán, az autómentő M0, M3 és az összes többi autópályán viszonylag rövid idő alatt oda tud érni, így csak hihetetlenül veszélyes helyzetbe hoznánk magunkat és más autókat. Ehelyett maradjunk az autóban, és várja meg, amíg megérkezik a segítség.

5. Tegyünk ki elakadásjelző háromszögeket vagy kúpokat

Ha az autónkban elakadásjelző háromszögek vagy kúpok vannak, helyezzük őket a jármű mögé, hogy figyelmeztessük a többi vezetőt a jelenlétünkre. Ez segít megelőzni a baleseteket, amíg az autószállítás meg nem történik. Ha nincs elakadásjelző háromszögünk vagy kúpunk, használjunk más eszközöket, például fényvisszaverő útjelző fáklyákat vagy zseblámpát, hogy jelezzünk a többi vezetőnek.

A tökéletes esküvői ruha a próbákon mutatja meg magát Előző cikk A tökéletes esküvői ruha a próbákon mutatja meg magát
A társkereső folyamatok és a bizalom kérdése Következő cikk A társkereső folyamatok és a bizalom kérdése