Garancia utáni iPhone szerviz futárral az ország bármely részéről

Garancia utáni iPhone szerviz futárral az ország bármely részéről

Amikor lejár Apple készülékünk garanciája, már nem csak és kizárólag a gyári, hivatalos iPhone szerviz szolgáltatásait vehetjük igénybe. Természetesen továbbra is fordulhatunk a gyártó központi szervizéhez, de elérhető olcsóbb és hasonlóan megbízható mobil szerviz Budapest mellett vidéken is. Ha nincs olyan iPhone szerviz, ahova be tudnánk sétálni, használhatjuk nyugodtan a Mobee szervizfutár szolgáltatást.

Először is csomagoljuk be a készüléket olyan módon, hogy az ne tudjon a szállítás közben sérülni. A legjobb erre a készülék eredeti doboza, amit érdemes egy zacskóba tenni és egy külső papír védelemmel ellátni. Egyrészt így védjük a nedvesség ellen, másrészt a külső papír borításon nem lesznek megtévesztő feliratok a szállításnál és a küldemény sem bontható fel külső jel nélkül. Jelezzük e-mailen a tapasztalt problémát a szerviz számára és adjuk fel a megadott címre a csomagot.

A készüléket a telefon szerviz megvizsgálja, és általában telefonon (igény szerint e-mailben) ajánlatot tesz a javításra. Ebben az ajánlatban szerepelni fog a javítás várható költsége és ideje. Amennyiben megfelel az ajánlat, úgy a szükséges javítások elvégzése után futárral kapjuk ismét kézhez készülékünket. A fizetés általában átutalással vagy utánvéttel történik. A szervizfutár szolgáltatás pusztán a futár díjával kerül többe, mint ha a helyszínre vinnénk a készüléket, így gyakorlatilag az ország bármely pontjáról kényelmesen elérhető. Postázásokkal együtt is a legtöbb javítás 2-4 napon belül befejeződik.

A legnagyobb árkülönbség a márkafüggetlen szervizek és a gyári központok között talán az Apple esetében vannak, de a szolgáltatás természetesen nem csak iPhone készülékekkel működik. Samsung, Huawei, Xiaomi, Sony, Nokia vagy bármely egyéb népszerű vagy éppen ritka típus szervizelése megoldható. Választhatunk a gyári minőségű és a kedvezőbb árfekvésű utángyártott alkatrészek közül is. A márkafüggetlenség általában nagyobb technikusi tapasztalatot és rugalmasságot jelent a problémák megoldása során, nem pusztán az ár az egyetlen ok, amiért érdemes mellettük dönteni.

A társkereső folyamatok és a bizalom kérdése Előző cikk A társkereső folyamatok és a bizalom kérdése
Miért jó a Lego Mindstorms a programozási képességek fejlesztésében? Következő cikk Miért jó a Lego Mindstorms a programozási képességek fejlesztésében?